jump to navigation

Saksøker diktatordatter 28.02.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

El Jefe

Maria de los Angeles Trujillo, datter av den dominikanske diktatoren Rafael Trujillo, er i trøbbel. Motstandsmuseet i Den dominikanske republikk varsler at de vil saksøke Angelito, som diktatordatteren kalles på folkemunne. Angelito har skrevet boken «Trujillo, Mi Padre». Motstandsmuseet anklager Angelito for å forsvare diktatoren og dermed bryte loven mot pro-Trujillo-aktiviteter. Universitetet Unicaribe, som gir ut boken, blir også saksøkt.

Rafael Trujillo, populært kalt «El jefe» eller «Sjefen», styrte Den dominikanske republikk fra 1930 til han ble likvidert i 1961. Som det så ofte blir med eneveldige herskere, var hans regjeringstid preget av en sterk personkult. Hovedstaden skiftet navn fra Santo Domingo til Ciudad Trujillo. Landets høyeste fjell ble også oppkalt etter Sjefen, i tillegg til en rekke gater og bygninger. Dessverre ble de nye navnene raskt endret etter hans regjeringstid. I hovedstaden ble det oppført et neonskilt med skriften «Dios y Trujillo» – «Gud og Trujillo».

Trujillo dyrket frem et voldsomt hat mot nabolandet Haiti og stod bak en massakre på mellom tjue og tretti tusen haitiere i 1937. Trujillos tilhengere nominerte ham til Nobels fredspris.

Reklamer

Kommentarer»

1. Odd-Atle Urvik - 28.02.10

Det kan vel virke som at de som styrer butikken i landet nå ikke helt har fått grepet på det der med ytringsfrihet, ettersom domstolene nå skal bruke tid på å se på boka som datteren har skrevet om faren.

2. Sigrid Alvestad - 29.04.10

Han fikk vel ikke fredsprisen vel? Ikke verdt å kompromittere den mener jeg..


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: