jump to navigation

Leiesoldat takker diktator 10.03.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Simon Mann i Playa Negra-fengselet.

Leiesoldaten Simon Mann har sendt en gave til president Theodoro Nguema Obiang som takk for den fantastiske behandlingen han fikk mens han satt fengslet i Ekvatorial-Guinea. Mann ble dømt til 34 års fengsel i 2008, etter et mislykket kuppforsøk mot Obiang, men ble benådet i november i fjor.

Sammen med en gruppe leiesoldater forsøkte Mann å styrte president Obiang i 2004. Målet var å ta kontroll over Ekvatorial-Guineas store oljerikdommer. Kuppmakerne ble arrestert i Harare, der de skulle plukke opp en våpenbeholdning. Mark Thatcher, sønn av Margaret Thatcher, var involvert i kuppforsøket, som er detaljert beskrevet i boka The Wonga Coup av Adam Roberts.

Mann satt fanget i det beryktede Playa Negra-fengselet, men fikk langt bedre behandling enn de andre innsatte, blant annet ble han servert gourmetmåltider og fikk profesjonell legebehandling. «Jeg visste ikke at president Obiang var opptatt med å være en elskverdig, elskverdig mann og gi meg tilbake mannen jeg elsker», uttalte Manns kone til avisen Evening Standard. Et utsagn Diktatornytt regner med at Obiangs undersåtter kan skrive under på.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: