jump to navigation

Posthum degradering 22.03.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Pakistanske parlamentarikere vil ta presidenttittelen fra den avdøde diktatoren Zia ul-Haq. General ul-Haq kom til makten gjennom et militærkupp i 1977 og styrte Pakistan til han døde i en mystisk flyulykke i 1988. I en folkeavstemming i 1984 ble ul-Haq valgt til president med 95 prosent av stemmene. Grunnlovsendringen, som ventes å bli vedtatt i løpet av uka, vil føre til at diktatoren heretter bare skal tituleres som general.

Samtidig forsøker en organisasjon i Albania å frata den avdøde stalinistiske diktatoren Enver Hoxha en rekke ærestitler. Hoxha ble hedret med titler som «Sosialistisk arbeiderhelt», «Helt av de jugoslaviske folk» og «Folkets helt».  Adrian Kati, direktør ved Albanian Centre for the Rehabiliation of Trauma and Torture, har bedt president Bamir Topi om hjelp til få disse og andre hedersutmerkelser trukket tilbake.

Hoxha ledet kommunismens fyrtårn i Europa frem til han døde i 1985 og han utviklet en personkult slik bare store diktatorer kan. Blant annet inneholdt alle albanske skolebøker sitater av Hoxha om bokens fagområde.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: