jump to navigation

FN deler ut diktatorpris 02.05.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Filantrop: Nguema Mbasongo

Mens de fleste innbyggerne i Ekvatorial-Guinea er fattige som kirkerotter, har landets president Theodoro Nguema Obiang Mbasongo sikret seg brorparten av det sentralafrikanske landets oljeinntekter. Nå vil den driftige diktatoren gi litt av rikdommen tilbake til samfunnet, i form av forskningsprisen UNESCO-Obiang Nguema Mbasogo International Prize for Research in the Life Sciences.

Prisen, som inkluderer en medalje, et diplom og et stipend på 300.000 dollar, skal administreres av UNESCO, FNs organisasjon for utdannelse, vitenskap og kultur. UNESCO har fått 3 millioner dollar til prispenger og administrasjonskostnader for fem år.

Flere kritikere mener UNESCO ikke bør ta imot penger fra en korrupt og brutal despot. De har kanskje ikke fått med seg at prisen, ifølge den tidligere UNESCO-lederen Koïchiro Matsuura, skal belønne vitenskapelig forskning som fører fører til bedre livskvalitet.

Obiang Mbasongo har styrt Ekvatorial-Guinea siden 1979, da han avsatte sin onkel, Francisco Macías Nguema. Ved presidentvalget i fjor fikk den populære lederen 95.4 prosent av stemmene.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: