jump to navigation

Stalin i vinden 07.05.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Tilbake i bybildet i St. Petersburg...

Moskvas borgermester Yury Luzhkov fikk mye kritikk for planene om å dekorere den russiske hovedstaden med Stalin-plakater under feiring av 65-årsdagen for seieren over Tyskland. Moskva bestemte seg for å droppe planene, men markering av seiersdagen 9. mai vil likevel ikke bli helt fri for diktatoren som styrte Sovjetunionen under 2. verdenskrig.

...og i Zaporizhya.

I St. Petersburg har en blogger samlet sammen penger til reklameplass på en av byens busser. Bussen vil kjøre rundt i to uker prydet med en diger Stalin-plakat. Diktatornytt merker seg at kunstneren som har tegnet plakaten har tatt utgangspunkt i sovjettidens retusjerte bilder av Stalin, fremfor å gi en naturalistisk fremstilling av hans kopparrede ansikt. En gruppe russere som ønsket å sette opp anti-Stalin-plakater fikk avslag myndighetene i St. Petersburg. Begrunnelsen er at plakatene ikke har riktig farge.

I Ukraina har Stalin-tilhengere gått ett skritt lenger. I byen Zaporizhya har lokale kommunister satt opp den første nye Stalin-statuen siden Sovjetunionen gikk i oppløsning. Rundt tusen Stalin-fans og 50 anti-Stalin-demonstranter var til stede under avdukningen.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: