jump to navigation

Clinton-rådgiver hjelper diktator 25.05.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Obama og Obiang med ektefeller under en mottagelse i New York i 2009.

I 2003 ble president Teodoro Nguema Obiang Mbasogo opphøyd til en gud av en statlig radiokanal i Ekvatorial-Guinea. Han ble beskrevet som å være «i permanent kontakt med skaperen» og en som «kan bestemme seg for å drepe uten å bli stilt til ansvar overfor noen og uten å havne i helvete».

Slik omtale får han merkelig nok ikke i resten av verden. I utenlandske medier blir han som regel beskrevet som en av verdens mest brutale, korrupte og udemokratiske statsledere.

Derfor trenger den guddommelige diktatoren medierådgivere. Nå har Obiang Mbasogo leid inn Lanny Davis, en tidligere rådgiver for president Bill Clinton, som lobbyist.

En av oppgavene Davis kan begynne med, er å forklare hvorfor diktatorens sønn har smuglet 110 millioner dollar inn i USA, noe som ble avslørt i en rapport fra det amerikanske senatet i februar i år. Davis skal også hjelpe til med å opprette et fredsinstitutt i Ekvatorial-Guinea.

Tidligere har diktatoren brukt firmaet Cassidy & Associates til lobbyvirksomhet. Cassidy har siden 2004 tjent mer enn ni millioner dollar på å jobbe for Ekvatorial-Guinea. Obiang Mbasogo har nylig også forlenget en avtale med selskapet Qorvis Communications, som arbeiderer med presserådgivning for presidenten. Qorvis får 55.000 dollar i måneden for jobben.

Den afrikanske despoten kan betale for seg. Ekvatorial-Guinea er en av de største eksportørene av olje til USA. Det var kanskje derfor daværende utenriksminister Condoleezza Rice omtalte despoten som en god venn under et besøk i USA i 2006.

Reklamer

Kommentarer»

1. Kongen av Bahrain leier PR-hjelp « Diktatornytt - 11.02.13

[…] før bruker kongen PR-firmaet Qorvis, som også blir benyttet av diktatorkollega Teodoro Obiang Nguema Mbasogo i […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: