jump to navigation

Nazarbajev blir nasjonens leder på livstid 15.06.10

Posted by diktatornytt in Nazarbajev.
trackback

En god diktator skal helst unngå å bli avsatt. Og skulle en diktator bli avsatt, er det best å sikre seg mot å bli innhentet av fortiden. Kasakhstans president Nursultan Nazarbajev ser nå ut til å ha løst begge disse problemene. En ny lov vedtatt av det kasakhstanske parlamentet gir Nazarbajev tittelen «Nasjonens Leder», med livstidsimmunitet mot straffeforfølgelse og mulighet til å bestemme landets politikk etter at han har gått av.

En god diktator bør også gi inntrykk av beskjedenhet og å være elsket av folket. Derfor ble loven behandlet i parlamentet tilsynelatende mot presidentens vilje. Parlamentet godtok loven allerede i mai, men da la den beskjedne diktatoren ned veto. Denne gangen vil han la være å signere loven. Dersom han ikke har skrevet under eller sendt loven tilbake til parlamentet innen én måned, trer loven i kraft.

Det er ikke første gang parlamentet viser sin ubegrensede kjærlighet til presidenten. I 2008 foreslo landets lovgivere å endre navnet på hovedstaden Astana til Nursultan. I 2007 ble Nazarbajev unntatt fra grunnlovens begrensninger på hvor mange perioder den kasakhstanske presidenten kan sitte.

Samtidig som Nazarbajev ble utnevnt til Nasjonens leder, vedtok parlamentet en lov som gjør det straffbart med inntil ett år i fengsel å fornærme presidenten eller ødelegge bilder av han.

Reklamer

Kommentarer»

1. Nazarbajev vil ha oppskriften på evig liv « Diktatornytt - 11.12.10

[…] ble tidligere i år utnevnt til nasjonens leder på livstid. Om presidentens lykkes i sin søken etter udødelighet, blir han dermed Kasakhstans leder for […]

2. Tadsjikistans diktator blir nasjonens leder | Diktatornytt - 04.12.15

[…] om tittelen også vil medføre ekstra rettigheter. Da president Nursultan Nazarbajev i Kasakhstan ble utnevnt til Nasjonens leder i 2010, fikk han samtidig livstidsimmunitet mot straffeforfølgelse og mulighet til å bestemme landets […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: