jump to navigation

Diktator gir ut bok om plantemedisin 01.07.10

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , , , ,
trackback

Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov har nettopp gitt ut andre bind i sitt storverk om turkmensk plantemedisin. Det første bindet kom i fjor. Bøkene, som blir gitt ut på turkmensk, russisk og engelsk, forteller om hvordan man skal finne og bruke helbredende planter. I tillegg får leseren informasjon om virkestoffene og en historisk oversikt over bruken av plantemedisin i Turkmenistan.

Utdannet som tannlege og lege, burde Berdymukhamedov være godt kvalifisert til å skrive medisinsk litteratur, men den kunnskapsrike og skriveglade diktatoren har også gitt ut bøker innenfor andre fagområder. Blant annet har han skrevet en biografi om sin bestefar og et verk om turkmenske hester.

Det ser ut til å være tradisjon blant turkmenske diktatorer å skrive bøker. Berdymukhamedovs forgjenger Saparmurat Niyazov, bedre kjent som Turkmenbashy den store, ga ut det spirituelle verket Rukhnama. Rukhnama var lenge en viktig del av pensum for turkmenske elever, helt fra grunnskolen og opp til universitetsnivå.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: