jump to navigation

Kim Jong-il foreviges i bronse 25.07.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Familien samles: Statuer av Kim Il-sung, sønnen Kim Jong-il, og kona Kim Jong-suk.

Et vanlig tegn på at du befinner deg i et diktatur, er hyppige forekomster av statuer, portretter og andre avbildninger av landets leder. Men i motsetning til de fleste av sine diktatorkolleger, har  Nord-Koreas leder Kim Jong-il hittil nektet å reise statuer av seg selv.

Nå har derimot Nord-Korea endelig fått den første statuen av sin kjære leder. Avisen til den nordkoreanske hæren publiserte nylig bilder av den nye statuen ved Baekdu-fjellet. Statuen av Jong-il står mellom en staue av faren hans, nordkoreas avdøde og evige president Kim Il-sung, og moren Kim Jong Suk.

Baekdu-fjellet har en spesiell plass i nordkoreansk mytologi. Det er her Kim Il-sung startet kampen mot den japanske okkupasjonsmakten på 1930-tallet. Offisielt skal Kim Jong-il være født på fjellet, selv om mange Nord-Korea-kjennere tror han i virkeligheten ble født i en flyktningleir i Russland.

Statuen har satt fart i ryktene om at Jong-il legger til rette for at sønnen Kim Jong-un skal ta over lederskapet i Nord-Korea. I henhold til konfusiansk filosofi, som har stor innflytelse på nordkoreansk kultur, skal man ikke lage statuer av seg selv, men en sønn kan lage statuer av faren sin.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: