jump to navigation

Mobbeoffer Mugabe slår tilbake 13.09.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Lar seg ikke pille på nesen.

Zimbabwes president Robert Mugabe har det ikke lett om dagen. Ikke bare må han leve med sansksjoner fra Vesten og restriksjoner på hvor i verden han kan reise. I tillegg blir han mobbet av både sine egne undersåtter og innbyggerne i nabolandene.

Mugabe vet heldigvis hvordan han skal forsvare seg. 23 år gamle Gift Mufaka er dømt til 10 måneders straffearbeid for å ha kalt den 86 år gamle diktatoren gammel og rynkete. Mufaka ble arrestert etter at han spurte to gutter med Mugabe-t-skjorter «hvorfor går dere med en rynkete gammel mann på t-skjortene deres?»

23-åringen ble først dømt til ett år i fengsel for å ha fornærmet presidenten, men fikk straffen forkortet med to måneder da han gikk med på å ikke kalle Mugabe gammel de neste fem årene. Diktatornytt antar derfor at 91 år er den offisielle grensen for å være gammel i Zimbabwe, en ydmykelse få zimbabwere opplever. Forventet levealder i Zimbabwe er 34 år for kvinner og 37 år for menn, ifølge en FN-rapport fra 2008.

Mufaka er ikke den eneste som får føle konsekvensene av å terge Mugabe på kroppen. Bandet Freshlyground, som består av musikere fra Zimbabwe, Sør-Afrika og Mosambik, skulle etter planen opptre i Harare neste måned. Medlemmene fikk imidlertid visumene sine trukket tilbake få dager etter at bandet ga ut sangen og musikkvideoen «Chicken to Change», der en animert Mugabe-dukke i latex har hovedrollen.

«You promised always to open the doors for us. Indeed it is you and only you who sleeps with the key. You are chicken to change», synger vokalist Zolani Mahola, mens Mugabe forvandles til en kylling i baksetet på bilen sin. Sør-Afrikas president Jacob Zuma får også gjennomgå i videoen, som er animert av vitsetegneren Shapiro. Latexversjonen av Zuma sitter på en bar og flirter med unge jenter, mens kona hans sitter misfornøyd ved siden av ham.

Reklamer

Kommentarer»

1. Mugabe arresterer mobbere « Diktatornytt - 07.05.11

[…] undersåtter. I høst rapporterte Diktatornytt om den sørafrikanske popgruppen Freshlygrounds umotiverte angrep på kamerat Bob. Nå er det et lokalt zimbabwisk teaterensemble som forsøker å sverte den 87 år gamle […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: