jump to navigation

Chavez ønsker Lukashenko lykke til med presidentvalget 25.09.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Venezuelas diktatorspire Hugo Chavez ønsker sin hviterussiske venn og kollega Alexandr Lukashenko lykke til med presidentvalget i Hviterussland 19. desember.

«Alexandr, jeg har nylig lest at du stiller til gjenvalg. Stå på og vinn, Alexandr, en gang for alle. Vær tøff, mann. De [opposisjonen] burde ikke komme til makten, slik som her, i Venezuela, sa Chavez under en tale 24. september, samme dag som Lukashenko offisielt registrerte seg som presidentkandidat.

Den venezuelske diktatoraspiranten er åpenbart full av beundring for den hviterussiske fullblodsdiktatoren. Chavez har besøkt Hviterussland fire ganger, mens Lukashenko besøkte Venezuela for andre gang i mars.

Lukashenko satte sikkert pris på oppmuntringen fra Venezuela, men noen lykkeønskninger trenger han neppe. Ved forrige presidentvalg fikk Lukashenko ifølge offisielle tall 93,5 prosent av stemmene. Diktatoren endret resultatet til 86 prosent, for å imøtekomme beskyldninger fra Vesten om valgfusk. Presidenten ble tydelig skuffet da vestlige kritikere likevel ikke ville godta resultatet.

«93,5 prosent stemte på president Lukashenko. De sa at det ikke er et europeisk tall. Vi gjorde det om til 86 prosent. […] Før valget sa de til oss at hvis vi viste et europeisk tall, ville valget bli godkjent. Vi planla å få et europeisk tall. Men som du kan se, hjalp ikke det heller», uttalte han i frustrasjon til hviterussiske medier.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: