jump to navigation

Reis med diktatorstil 19.10.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Det er en kjent sak at diktatorer reiser med stil. Innenfor egne landegrenser holder det ofte med armerte biler og spesialdesignede tog, men når turen går utenlands, er privatfly det ultimate transportmiddelet for mange diktatorer. Sutring fra smålige vestlige politikere og bistandsarbeidere hindrer som regel ikke  diktatorer å skaffe seg det siste innen lukseriøs lufttransport.

Vanlige dødlige får sjelden oppleve gleden av å fly en maskin som koster et halvt statsbudsjett, kjøpt på bekostning av sultende undersåtter, men nå er sjansen her for å få et glimt av hvordan det er å reise på despoters vis. For tiden vises en serie bilder av interiørene i afrikanske diktatorfly fra 1960- og 70-tallet på museet Fabrica i Brighton.

Flyfotograf Nick Gleis vil ikke oppgi hvilke diktatorer flyene har tilhørt, men det er neppe personer med sans for det enkle og minimalistiske.

Diktatornytt anbefaler.

Reklamer

Kommentarer»

1. Putin vil ha superlimo | Diktatornytt - 25.10.14

[…] liker å transporteres med stil, enten det er med gigantiske yachter, private jetfly eller pansrede luksusbiler. Ofte går det prestisje i transportmidlene, og de skal av patriotiske […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: