jump to navigation

Diktator nominert til nasjonalhelt 31.10.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Tidligere diktator i Indonesia general Suharto kan bli hedret med tittelen nasjonalhelt. Det indonesiske sosialdepartementet har nominert ti personer, deriblant den avdøde despoten, til den ærefulle utmerkelsen. Listen skal godkjennes av presidenten, før en ekspertkomité avgjør hvem som fortjener å bli opphøyd til nasjonens helter.

Suharto kom til makten i 1967, etter å ha avsatt sin forgjenger Sukarno, og styrte Indonesia frem til han gikk av i 1998. Opp mot en halv million politiske motstandere ble drept under Suhartos regime. I 1975 invaderte han portugisisk Timor, som ble innlemmet i Indonesia som provinsen Øst-Timor. En fjerdel av befolkningen i den nye provinsen ble drept under okkupasjonen.

Antikorrupsjonsorganisasjonen Transparancy International har kalt Suharto den mest korrupte diktatoren gjennom tidene. Organisasjonen anslår at generalen stakk 35 milliarder dollar fra statskassa i egne lommer. I 1999 skrev magasinet Times Asia at Suharto og hans familie hadde en formue på 9 milliarder dollar.

Da Suharto døde i 2008, fikk han en offisiell militær begravelse og presidenten erklærte en ukes landesorg i Indonesia.

Tidligere er 138 personer utnevnt til nasjonalhelter i Indonesia. På «Heltenes dag» 10. oktober blir navnene på landets nye helter offentliggjort og vi får vi vite om general Suharto får en plass i deres rekker.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: