jump to navigation

Spionsjefens datter i diktatortrøbbel 09.11.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Datteren til Sir John Sawers, sjefen for den britiske etterretningsorganisasjonen MI6, har lagt ut et bilde av seg selv på Facebook, der hun poserer med en forgylt Kalashnikov AK-47. Bildet av Corrine Sawers, i det som avisen The First Post beskriver som en klassisk terroristpositur, var lenge tilgjengelig for 10.000 av spiondatterens venner og venners venner på nettstedet.

Våpenet skal være fra diktator Saddam Husseins private samling og ble gitt til Sir John som et minne, etter at han tjenestegjorde i Irak under invasjonen i 2003.

Saddam Hussein var svært glad i det russiskdesignede automatvåpenet. Han bygget en egen fabrikk i Irak for å produsere AK-47 og poserte villig med geværene på offisielle bilder. Hussein bygget til og med en moské med minareter modellert etter våpenet. Han delte også ut forgylte og krombelagte Kalashnikover som gaver.

Et av disse krombelagte geværene, et vakkert eksemplar med perlemorskolbe, ble nylig returnert til Irak fra USA. Våpenet ble stjålet fra diktatorens palass i 2003 av en amerikansk soldat, og ble returnert sammen med over 500 objekter som ble stjålet etter invasjonen. De fleste andre objektene er arkeologiske skatter, som  en 4000 år gammel statue og gulløreringer som tilhørte en assyrisk dronning.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: