jump to navigation

Diktatorslott til salgs 21.12.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Keiser Bokassa hadde sans for prangende medaljer.

Et slott i Frankrike som har tilhørt keiser Jean-Bedel Bokassa er lagt ut på auksjon. Det 550 kvadratmeter store slottet ligger utenfor Paris og har utsikt over Seinen.

Bokassa kom til makten i Den sentralafrikanske republikk nyttårsaften 1965. I 1976 lot han seg krone til keiser og omdøpte landet til Det sentralafrikanske keiserdømme. Etter å ha blitt kastet med hjelp av franske speisalsoldater i 1979, dro han først i eksil i Elfenbenskysten, før han flyttet til slottet ved Seinen i 1983. Bokassa døde i 1996.

Utropsprisen på diktatorredet er 735 000 euro. Bokassas sønn Georges er fornærmet over at Frankrike auksjonerer bort slottet og har ringt president Nicolas Sarkozy personlig for å stoppe det han kaller plyndring av familiens eiendom.

Bokassa ble dømt til døden in absentia i 1987 for drap og ran av statseiendom, men dagens diktator i Den sentralafrikanske republikk, François Bozizé, benådet den avdøde despoten tidligere denne måneden.

Bozizé uttalte at Bokassa var «en sønn av nasjonen, anerkjent av alle som en stor byggherre», som «bygget landet, men vi har ødelagt det han bygget». Samtidig fikk Bokassas enke en æresmedalje, noe som er ganske passende, ettersom Bokassa elsket medaljer og pleide å dekke brystet med skinnende metall.

Bokassas tidligere residens Hardricourt cheateau er lagt ut for salg.

Reklamer

Kommentarer»

1. Diktator Sandberg - 23.12.10

Passer meg utmerket. Jeg kjøper det.

2. Diktatorslott solgt « Diktatornytt - 20.01.11

[…] slottet til den avdøde keiseren av Det sentralafrikanske keiserdømme Jean-Bedel Bokassa, som ble lagt ut på auksjon i desember. Nå er den tidligere diktatoresidensen solgt for 915 000 euro, 200 000 over […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: