jump to navigation

Berdimuhamedov stjal sjømenn til diktatoryacht 31.12.10

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

De amerikanske ambassaderapportene offentliggjort av WikiLeaks inneholder mengder av interessante diktatoropplysninger. Blant annet kommer det frem at Turkmenistans president Gurbanguly Berdimuhamedov ønsket seg en like stor yacht som den russiske oligarken Roman Abramovich eier, men måtte nøye seg med et mindre skip, fordi så store båter ikke kommer gjennom kanalene til Det kaspiske hav.

Ifølge den graderte rapporten fra Charge d’Affaires ved den amerikanske ambassaden i Ashgabat Sylvia Reed Curran ble syv sjømenn ansatt i det svenskeide shippingselskapet GAC beordret til å jobbe på diktatorens yacht.

En av sjefene i GAC fortalte ambassaden at selskapet først fikk en forespørsel om å låne bort tre ansatte fra ett av deres skip. Ifølge ambassaderapporten fortalte GAC-sjefen at «personene ville imidlertid ikke dra. Mindre enn tre dager senere ringte de fra kontoret hans og fortalte at sikkerhetsoffiserer bordet skipet mens det var på vei til havna, og beslagla skipets dokumenter».

Turkmenske myndigheter forlangte senere at GAC sendte fire ansatte til. Sjømennen skulle opprinnelig bare lånes ut midlertidig, men GAC fikk så beskjed om at de ikke ville komme tilbake til selskapet.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: