jump to navigation

Saksøker Francos barnebarn 08.01.11

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Familien til general Francisco Franco, som styrte Spania fra 1936 til sin død i 1975, blir stadig innhentet av fortiden. Nå blir diktatorens barnebarn saksøkt for en mislykket operasjon som ble utført for over 40 år siden.

Maria Jesus Rodriquez Boga, datteren til mannen som gjennomgikk Spanias første hjertetransplantasjon i 1968, mener familien til legen som utførte operasjonen har ansvaret for at faren ikke levde lenger enn 27 timer med sitt nye hjerte.

Legen var general Francos svigersønn Cristobal Martinez Bordiu. Rodriquez Boga mener operasjonen var politisk motivert, beregnet på å styrke Franco-regimets prestisje. Hun hevder også at legen, som døde i 1998, lovet å ta vare på pasientens familie dersom operasjonen ikke var vellykket. Rodriquez Boga vil nå gå til sak mot Bordius datter og Francos barnebarn Carmen Martinez Bordiu.

Legen var gift med Francos datter Maria del Carmen og ledet det medisinske teamet som tok vare på den spanske diktatoren de siste månedene av hans liv.

Barnebarnet til diktatoren har vært med på den spanske versjonen av «Skal vi danse?». «Det får blodet mitt til å koke når jeg hvilken livsstil datteren av den kvakksalveren fører», uttalte Rodriquez Boga til den spanske avisen El País.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: