jump to navigation

Nobels fredspris til Karimov? 26.01.11

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Ettersom Nobels fredspris for 2010 gikk til en motstander av et diktatur og fredprisen gikk i 2009 til presidenten i et demokrati, er det bare rimelig at året pris går til en diktator. Derfor kommer det som en hyggelig overraskelse at Uzbekistans president Islam Karimov kan bli nominert til Nobels fredspris 2011.

Overraskende nok vil nominasjonen i så fall komme fra Usbekistans erkefiende, nabolandet Kirgisistan. Den kirgisiske komiteen som gransker de etniske opptøyene i og rundt byen Osh i sommer forsøker å finne ut hvordan de skal kunne nominere den usbekiske diktatoren. Årsaken er Karimovs hjelp til å stanse volden. Karimov er ellers best kjent for å koke motstanderne sine levende.

Skulle den kirgisiske komiteen lykkes, trer Karimov inn i en lang rekke distingverte diktatorer som som tidligere er blitt beæret med fredsprisnominasjoner. Både Adolf Hitler og Josef Stalin ble i sin tid nominert til Nobelprisen.

Tidligere diktator på Maldivene Maumon Abdul Gayoom ble nominert av sin datter, som tilfeldigvis var viseutenriksminister. I Norge har SVs stortingsrepresentant Hallgeir Langeland hatt for vane å nominere Cubas tidligere president Fidel Castro.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: