jump to navigation

Diktator knuser opposisjonen med Facebook 10.02.11

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

På nett: Sudans diktator Omar al-Bashir.

Det er ikke rart diktatorer ofte er skeptiske til nymotens kommunikasjons-midler. Sosiale nettverk har fått mye av skylden for at så mange mennesker ble mobilisert til opprørene mot diktatorene Zine El Abidine Ben Ali i Tunisia og Hosni Mubarak i Egypt. Også under oppstanden etter valget i Iran i 2009 ble Facebook og Twitter brukt flittig av opposisjonen.

Sudans president Omar al-Bashir, derimot, er en nytenkende diktator, som har skjønt at han kan komme sine motstandere i forkjøpet ved å spille på lag med ungdommen. Derfor har den sudanesiske diktatoren oppfordret sine støttespillere til å knuse opposisjonen ved hjelpe av internett.

Ifølge sudanesiske medier har al-Bashir oppfordret administrasjonen til å jobbe med å spre elektrisitet til landsbygda, slik at ungdom kan bruke datamaskiner og internett til å bekjempe politisk motstand ved hjelp av sosiale medier som Facebook. I dag har rundt ti prosent av sudanere tilgang på internett.

Al-Bashir er ikke den eneste diktatoren som har oppdaget gledene ved sosiale medier. Syrias president Bashar al-Assad har nettopp åpnet for bruk av Facebook og Youtube, etter tre års forbud. Flere nettsteder er fortsatt blokkert i Syria, blant annet den arabiske versjonen av Wikipedia.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: