jump to navigation

Arkadag er den nye Turkmenbashi 15.02.11

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , , , , ,
trackback

Berdimuhamedov kysser sin leder Turkmenbashi …

Da Turkmenistans forrige president Saparmurat Niyazov døde i desember 2006, var det en trist dag for alle som elsker ekstravagante diktatorer. Niyazov var kjent for å bygge gigantiske gullstatuer av seg selv og tok navnet Turkmenbashi, som betyr turkmenernes far.

Turkmenbashis etterføler Garbanguly Berdimohademov har så langt gjort en strålende jobb som diktator, men har likevel langt igjen for å matche sin forhjenger. I høst tok han et langt skritt i riktig retning. Den 26. november i fjor, 19-årsdagen for Turkmenistans selvstendighet, tok han navnet Arkadag, som betyr «beskytter», eller mer poetisk, «vårt bolverk, støtte og håp».

… og får som Arkadag selv kyss av sine undersåtter.

26. januar viste turkmensk TV et opptak av Berdimuhamedov på besøk i en barnehage, der han blant annet ble kysset på hånden av barnehagens leder.  I Turkmenbashis tid var TV-overførte kyss på lederens hånd et fast innslag, men dette har til nå ikke vært vist i forbindelse med Berdimuhamedovs styre.

Forøvrig kan turkmensk presse melde at Berdimuhamedov har fått den prestisjetunge tittelen «Årets mann 2010» av  Det rumenske institittet for internasjonale forbindelser og økonomisk samarbeid.  Det offisielle nyhetsbyrået Fergana siterer i den forbindelse den turkmenske forfatteren Guzel Sjagulyeva, som skriver: «Når jeg ser hvordan vår ærede presidents storslåtte planer settes ut i livet, når jeg hører på hans historiske taler, så kan jeg ikke holde mine tårer av lykke og stolthet tilbake.  Og nedover kinnene renner mine lyse tårer, som dråper av min inspirasjon».

Diktatornytt gratulerer med utmerkelsen.

Reklamer

Kommentarer»

1. Erik Strand - 15.02.11

Ikke verst, men jeg håper Diktatornytt kan finne plass også til vårt eget regime. Dere vet, det regimet som internerer flere mennesker i psykiatrien (i forhold til folketallet) enn noe annet vesteuropeisk land, og som har et meget nidkjært barnevern (se f.eks. http://www.fampo.info/bvstatistikk.html).

Og er der noen som opponerer, så finnes der råd for det også. Juklerød ble som kjent internert i psykiatrien i sin tid, men vi har også nyere eksempler. Da lokalavisen Bygdeposten skrev om saker hvor Dag Hiåsen, leder for Fampo, var involvert og representerte folk som var utsatt for norsk psykiatri, fikk redaktøren sparken, og rettsapparatet støttet opp om oppsigelsen. Og regimet er ikke redd for å bruke sterkere midler dersom rettsapparatet ikke er nok til å få folk til å holde kjeft – ta bare en titt på dette utdraget fra Radio Modums serie «Det skjulte Norge»: http://www.fampo.info/detskjultenorge210600.html

2. Turkmenistan får ny statsfilosofi « Diktatornytt - 07.09.11

[…] han tittelen til Beyik Turkmenbashi (Turkmenbashi den store). I fjor tok den sittende diktatoren navnet Arkadag, som betyr […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: