jump to navigation

Kim Jong-il har fødselsdag 16.02.11

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Nord-Koreas kjære leder Kim Jong-il feiret i dag sin 69-årsdag. Feiringen var naturligvis en eneveldig despot verdig, med festivaler, utstillinger og sportslige aktiviteter.

Synkronsvømmere markerte i dag sin kjære leders fødselsdag i Changwang idrettsanlegg i Pyongyang.

Sovjetisk arkivmateriale antyder at Jong-il faktisk er 70 år gammel, men skal du først være diktator, bør du jo kunne diktere alt, også din egen fødselsdato. Ifølge det offisielle nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA, har den energiske lederen mottatt gratulasjoner fra hele verden.

Feiringen har allered pågått i flere dager. Mandag gikk startsukddet for kimjongiliafestivalen, der store dekorasjoner med kimjongiliablomsten ble avduket. Kimjongilia er en variant av begonia som ble dyrket frem av den japanske botanikeren Kamo Mototeru til Jong-ils fødselsdag i 1988.

Fødselsdagen blir også markert med en isdansfestival som startet i går, der de fremste isdanserne fra hele folkerepublikken deltar. I forrige uke åpnet en fotoutstilling i Kulturpalasset i Pyongyang, med over 300 bilder, som blant annet viser den kjære lederen legge sjelen og hjertet sitt i arbeidet for uavhengighet og nasjonal gjenforening.

Kambodsjas ambassade i Pyongyang startet også feiringen tidlig, med en mottakelse sist torsdag. Samme dag ble utenlandske diplomater i hovedstaden invitert på en visning av den kritikerroste nordkoreanske filmen «Wheel of Happiness».

Jong-il har ved tidligere fødselsdager delt ut gaver til til sine undersåtter, blant annet luksusartikler som Rolex-klokker og dyre biler. Myndighetene i Pyongyang har tidligere hevdet at vært eneste barn i Nord-Korea har fått en gave på lederens fødselsdag. En tidliger nordkoreansk soldat som hoppet av til Sør-Korea i 2003 har fortalt at soldatene fikk japanske Seiko-klokker i gave i 1998.

I år ser det ut til at presangene kanskje ikke er fullt så fine. De siste månedene har nordkoreanske tjenestemenn blitt observert mens de kjøpte store mengder falske Rolex-klokker, Armani-dresser og andre merkevarekopier på markedet i Beijing.

Kanskje må den kjære lederen selv nøye seg med kinesiske piratkopier i gave fra sine nærmeste. I fjor ble en østerisk forretningsmann dømt til ni måneders betinget fengsel og 3,3 millioner euro i bot for å ha brutt handelsblokaden med Nord-Korea. Blant annet solgte han luksusyachter, mercedeser og Steinway-pianoer til høytstående nordkoreanere. Varene skal ha vært fødselsdagsgaver til den nordkoreanske diktatoren.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: