jump to navigation

Kamerat Bob har bursdag 21.02.11

Posted by diktatornytt in Mugabe, Uncategorized.
trackback

Diktatornytt sender gratulasjoner og gode ønsker til Zimbabwes president Robert Mugabe, som fyller 87 år i dag. Akkurat som på Kim Jong-ils fødselsdag i forrige uke, deltok en samlet nasjon jublende i feiringen.

Flere ministerier, offentlige etater og private bedrifter har tradisjonen tro kjøpt annonser i den statskontrollerte avisen The Herald for å hylle kamerat Bob. «Måtte Gud fortsette å velsigne deg!», heter det i hilsenen fra Departementet for lokalstyre, rural og urban utvikling, mens Justis- og finansdepartementet påpeker i sin annonse at det «fortsetter å bli inspirert og ledet av hans eksellenses strålende og visjonære styre».

Presidenten i Senatet, Edna Madzongwe, og stortingspresident Lovemore Moyo skriver at de håper Gud vil «fortsette å gi Mugabe styrke, visdom og god helse, slik at han fortsetter å være et eksempel til etterfølgelse for den unge generasjonen, som nyter godt av landets uavhengighet». Samferdselsdepartementet hadde, med en halvside i fullformatsavisen, den største annonsen.

Det er kommet rapporter om at innbyggerne i Mbare, en forstad til hovedstaden Harare, ble tvunget av Mugabe-tilhengere i feststemning til å delta i bursdagsfeiringen. Ungdom i Mugabes parti ZANU-PF tvang folk på markedet til en samling for å prise presidenden. Folk ble også kommandert ut av kirken for å delta på partisamlingen. Diktatornytt antar at kirkegjengerne var lykkelige for å få lov til å være med på feiringen. Bursdagsfester er som regel morsommere enn gudstjenester.

Hele landet har spyttet i for å gi kamerat Bob hyllesten han fortjener. ZANU-PF-ungdommen har i forkant av sjefens fødselsdag besøkt flere skoler i Harare og bedt elevene donere én dollar hver til festen. ZANU-PF har også sendt jevnlige reklameinnslag på den statlige radiostasjonen som oppfordrer til å gi penger.

I byen Masvingo tidligere denne måneden ble 15 mennesker skadet da ungdommer fra opposisjonspartiet MDC støtte sammen med ZANU-PF-ungdommer som samlet inn penger til bursdagsselskapet. Mugabe-tilhengere gikk fra dør til dør og ba om 10 dollar fra hver familie, mens MDC-medlemmene forsøkte å stoppe dem. Flere av bråkmakerne fra MDC ble arrestert, men ingen av gladguttene fra ZANU-PF endte på cella.

Hovedpersonen selv feiret dagen hjemme i State House. Presidenten, som søndag kom tilbake til Zimbabwe etter medisinsk behandling i Singapore, benyttet anledningen til å gi sine fiender i Vesten et par velplasserte rumpespark.

«De som koloniserte oss i går forsøker fortsatt å skifte ut regimet. Det er en kamp på to fronter. Motstand mot sanksjoner og internt må dere gjøre ressurser til meningsfull inntekt. Men regimeendringer og sanksjoner vil komme og gå. Det er derfor jeg motsetter meg enhver innblanding i vår innenrikspolitikk», sa den 87 år gamle diktatoren til sine gjester.

Reklamer

Kommentarer»

1. Geir - 21.02.11

Helt konge!
That’s the name of the game for a real dictator!!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: