jump to navigation

Kongen av Bahrain leier PR-hjelp 26.03.11

Posted by diktatornytt in Kong Hamad.
Tags: , , , , ,
trackback

Kong Hamad bin Isa Al Khalifa av Bahrain er en handlingens mann. Når en utakknemlig befolkning prostesterer mot myndighetene og krever mer demokrati, ringer han bare sine gode venner i Saudi-Arabia, som villig sender militære styrker for å stoppe demonstrantene.

Men i den mer demokratiske delen av verden kan slik oppførsel lett gi deg et dårlig rykte. Derfor trenger man gode PR-rådgivere. Kong Khalifa  utvidet mediehåndteringsteamet sitt i februar, da han hyrte det nye amerikanske kommunikasjonsbyrået Potomac Square Group for 20 000 dollar i måneden.

Fra før bruker kongen PR-firmaet Qorvis, som også blir benyttet av diktatorkollega Teodoro Obiang Nguema Mbasogo i Ekvatorial-Guinea.

Etter at styrker fra Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater ble satt inn mot demonstrantene i Bahrain 14. mars, sendte Qorvis ut en pressemelding, der det blant annet stod at utenriksminister Hillary Clinton «bekreftet Bahrains ‘suverene rett’ til å invitere  sikkerhetsstyrker fra allierte land». Pressemeldingen nevnte ikke at Clinton også har uttalt at «vi er skremt av situasjonen i Bahrain, og vi har tatt veldig kraftig til orde mot voldsbruken, faktisk på høyeste myndighetsnivå» og alandet «er på feil kurs».

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: