jump to navigation

Diktaturkamerater til kongelig bryllup 26.04.11

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

På gjestelisten til prins William og Kate Middleton finnes både diktatorer og deres støttespillere.

Det er lenge siden den britiske monarken kunne påberope seg noe som minner om eneveldig makt. Derfor er det kanskje av nostalgiske årsaker at kongefamilien til stadighet omgir seg med despoter og autoritære statsledere.

Slik blir det også i bryllupet til prins Wiliam og Kate Middleton. Blant gjestene er kong Mswati III av Swaziland. Mswati, som styrer et av verdens fattigste land, lever i overdådig luksus sammen med sine mange koner.

Invitert: Kronprins Salman bin Hamad al-Khalifa.

Kronprinsen av Bahrain, Salman bin Hamad al-Khalifa, er også invitert, men har takket nei til innbydelsen. Det er nettopp kronprinsen mange mener var den som nylig inviterte saudiarabiske styrker til å stoppe aktivister som demonstrerte for demokratiske reformer i Bahrain.

I en uttalelse uttrykker al-Khalifa at han er lei seg for at han ikke kan komme og klager over at medieomtalen av invitasjonen «tydelig forsøkte å gjøre min mulige deltagelse til et politisk skalkeskjul for andre ting som involverer Bahrain». En rekke andre arabiske prinser kommer imidlertid til å kaste glans over bryllupet.

USAs demokratisk valgte president Barack Obama kom ikke gjennom nåløyet og må se vielsen på tv hjemme i Det hvite hus. Om det er Obamas manglende diktatorforbindelser som gjorde at han ikke klarte å sikre seg en invitasjon vites ikke, men den amerikanske bankmannen Joe Albritton, en gammel venn av prins Charles, er en selvskrevende gjest, muligens fordi han var en god venn av den chilenske diktatoren Augusto Pinochet.

Undersøkelser foretatt av det amerikanske senatet har avslørt at Allbrittons bank ble brukt til å skjule penger både for Pinochet og diktator i Ekvatorial-Guinea Teodoro Obiang Nguema Mbasogo. Prins Charles har også invitert sin chilenske ungdomskjæreste Lucia Santa Cruz, som lenge var en viktig støttespiller for Pinochet.

Ikke alle diktatorer slipper inn i varmen. Libyas ambassadør til Storbritannia har har fått invitasjonen sin annullert. Begrunnelsen er at Libyas leder, oberst Muammar Gaddafi, angriper sivile. Zimbabwes ambassadør Gabriel Machinga er derimot hjertelig velkommen.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: