jump to navigation

Diktatorsønn kjøpte YSL-kunst for 140 mill 16.07.11

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Diktatorarving og playboy extraordinaire Teodorin Obiang har kjøpt deler av kunstsamlingen til den avdøde moteguruen Yves Saint Laurent.

Teodorin foran huset sitt i Malibu.

Som de fleste andre diktatorbarn, har Teodorin Obiang, sønnen til Ekvatorial-Guineas president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, fått smaken på det søte liv. Raske biler, lukseriøse villaer og modellkjærester er en naturlig del av hverdagen som diktatorsønn, men nå viser det seg at Teodorin også har nese for fin kunst.

Organisasjonen Global Witness kunne nylig avsløre at diktatorarvingen kjøpte kunst som har tilhørt den avdøde designeren Yves Saint Laurent for 16 millioner euro.

Kunsten ble kjøpt under en auksjon i Paris i 2009. Blant annet skal Teotorin ha kjøpt en bronseskultpur, laget av  Gianfrancesco Susini på 1500-tallet, for 744 716 euro og en forgylt sølvokse fra 1600-tallet, laget av Hans Valentin Laminit, for 298 604 euro.

Teodorin med et av sine kvinnelige bekjentskaper.

Dette er ikke første gang diktatorarvingens pengebruk er i søkelyset. I 2006 avslørte Global Witness at Teodorin hadde kjøpt et hus i California til 35 millioner dollar. I 2009 skrev den franske avisen Le Monde at en sending på 26 luksusbiler og seks motosykler var innon Frankrike på vei til Ekvatorial-Guinea. Sendingen inkluderte syv Ferrarier, fire Mercedeser, fem Bentleyer, fire Rolls-Roycer, to Bugattier, en Aston Martin, en Porsche, en Lamborghini og en Maserati.

I 2010 kjøpte Teodorin enda en Ferrari og en Bugatti, og i 2006 skrev avisen Sunday Times at han under et besøk i Sør-Afrika brukte halvannen million dollar på to Bentlyer og en Lamborghini Murcielago.

I tillegg til den nevnte villaen til 30 millioner dollar i Malibu, California, har Teodorin to luksuriøse hus i Cape Town i Sør-Afrika, pluss eiendommer i Buenos Aires, London and det snobbete sekstende arrondissement i Paris. Han er også den heldige eier av et Gulfstream V jetfly til 33 millioner dollar.

I feburar i år kom det frem at Obiang junior planla å få bygget det som vil bli verdens nest dyreste yacht. Superyachten på 387 fot hadde kodenavnet «Project Zen», og skulle ha egen kino, restaurant, bar og svømmebasseng. Tegningene ble laget av det tyske selskapet Kusch Yachts og båten ble anslått å koste 380 millioner dollar å bygge. Ifølge regjeringen i Ekvatorial-Guinea ble tegningene bestilt, men prosjektet ble senere avlyst.

Teodorin er landbruks- og skogbruksminister i Ekvatorial-Guinea, en jobb som ser ut til å kreve at han tilbringer mesteparten av tiden i jet-set-paradiser i utlandet. Mange lurer kanskje på hvordan Teodorin har råd til et slikt luksusliv med en ministerlønn på 6,799 dollar i måneden. Men er man først diktatorsønn i Afrikas tredje største oljenasjon, har man gjort seg fortjent til en liten bonus i ny og ne.

Reklamer

Kommentarer»

1. Obiang er Afrikas varde « Diktatornytt - 26.12.11

[…] til å få fart på den globale økonomien møter også motbør. Både diktatorsønnens kjøp av uvurdelig kunst og nødvendige fremkomstmidler blir sterkt […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: