jump to navigation

Diktatorer kjøper opp Paris 12.08.11

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Skål: Kongos diktator Denis Sassou-Nguesso lever det søte liv sammen med Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

Nylig kjøpte Norge, gjennom oljefondet, eiendommer i og rundt Paris for 5,5 milliarder kroner. Oljefondet er i godt selskap. En rekke diktatorer eier luksusboliger i den franske hovedstaden, ifølge en rapport fra antikorrupsjons-organisasjonene Transparency International og Sherpa.

Blant annet skal presidenten i Gabon, Ali Bongo, ha 39 eiendommer i byen, mens Denis Sassou-Nguesso, president i Republikken Kongo (som ikke må forveksles med Den demokratiske republikken Kongo), nøyer seg med 16. Ekvatorial-Guineas diktator Teodoro Obiang Nguema Mbasogo eier blant annet en seksetasjes bygning i fasjonable Avenue Foch til en verdi av minst 150 millioner kroner. Huset brukes av familien Mbasogo når de er på shoppingturer i Paris, mens diktatoren selv foretrekker å bo i en suite på Plaza ­Athenee Hotel til 20 000 kroner natten.

Både Libyas leder Muammar Gaddafi og Syrias president Bashar Al-Assad har trolig også boliger i den diktatorvennlige hovedstaden. Transparency International og Sherpa jobber i tillegg med å finne ut om de avsatte diktatorene Hosni Mubarak og Zine El Abidine Ben Ali fortsatt sitter på franske eiendommer.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: