jump to navigation

Kim Jong-il spiller seg rik 21.08.11

Posted by diktatornytt in Jong-il, Uncategorized.
trackback

Onlinespill er Nord-Koreas nyeste inntektskilde.

På nett: Dot-combølgen har nådd Nord-Korea.

Mange år med strenge økonomiske sanksjoner har rammet Nord-Korea hardt og landets kjære leder Kim Jong-il må stadig finne nye måter å fylle både statskassen og sine egne bankkonti. Den siste innovative forretningsmodellen til den nordkoreanske diktatoren er å spille onlinespill som «Lineage» og «Dungeon and Fighter».

Sørkoreanske myndigheter har nylig arrestert fire sørkoreanere og en kinesisk-koreaner som skal ha organisert en liga av nordkoreanske hackere. Fra en base nord i Kina har hackerne brutt seg inn på noen av de mest populære onlinespillene og satt en hær av datamaskiner til å spille døgnet rundt. De opptjente poengene ble siden solgt til medspillere som bruker dem til å oppgradere sine avatarer.

I løpet av to år skal ligaen ha tjent seks millioner dollar på opplegget. 55 prosent av beløpet gikk til hackerne, som igjen sendt en del av pengene til Pyongyang.

Ifølge sørkoreansk politi var alle hackerne utdannet fra nordkoreanske eliteuniversiteter. Hackerne skal ha jobbet på vegne av Korea Computer Center i Pyongyang og Korea Neungnado General Trading Company. Sistnevnte selskap er underlagt den mystiske partiorganisasjonen Office 39, som samler utenlandsk valuta for Kim Jong-il fra narkotikasmugling, våpensalg, falskmynteri andre innbringende aktiviteter.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: