jump to navigation

Diktatorsønn fratatt bilene sine 01.10.11

Posted by diktatornytt in Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.
Tags: , , ,
trackback

Superbiler til 64 millioner kroner er konfiskert i Frankrike.

Teodorin er glad i biler og damer.

Teodoro Nguema Obiang Mangue, sønn av Ekvatorial-Guineas diktator Teodoro Nguema Obiang Mbasogo, er glad i biler. I likehet med en rekke andre diktatorsønner har han en forkjærlighet for den raske og dyre sorten. I 2009 importerte Mangue, bedre kjent som Teodorin, i hjemlandet 26 luksusbiler fra USA. Nå ser det imidlertid ut til at bilsamlingen hans risikerer å krympe kraftig.

Nylig konfiskerte franske myndigheter 11 superbiler fra Todorins luksuriøse bolig i Paris. Sjeldne ferrarier, porscher og maseratier, samt en Rolls Royce og to eksamplarer av hyperbilen Bugatti Veyron, er blant de konfiskerte doningene, som til sammen skal være verdt 7 millioner britiske pund. Konfiskeringen kom som et resultat av at franske myndigheter satte i gang en omfattende korrupsjonsetterforskning mot utenlandske statsledere i fjor.


Aksjonen kan gå utover forholdet mellom Frankrike og Ekvatorial-Gunea. Teodorin er landbruksminister i hjemlandet, som anklager Frankrike for å bryte internasjonale lover.

«Republikken Ekvatorial-Guinea fordømmer operasjoner rettet mot landets landbruksminister, som åpenbart bryter med internasjonal rett. Etterforskningen i Frankrike bryter med de mest etablerte juridiske prinsippene, blant annet prinsippet om staters suverenitet. Denne situasjonen vil trolig skade forholdet mellom Frankrike og Ekvatorial-Guinea», heter det i en uttalelse fra diktatorfamiliens advokat.

Teodorin er kjent for å leve et overdådig playboyliv fyllt med raske biler og vakre kvinner. Diktatorsønnen skal være god for minst 600 millioner dollar.

Reklamer

Kommentarer»

1. Obiang er Afrikas varde « Diktatornytt - 26.12.11

[…] på den globale økonomien møter også motbør. Både diktatorsønnens kjøp av uvurdelig kunst og nødvendige fremkomstmidler blir sterkt […]

2. Diktatorsønn + diktatordatter = sant « Diktatornytt - 20.04.12

[…] Teodorin er landbruksminister i hjemlandet, men han er mer kjent som playoy med sans for raske biler. Diktatorsønnen ble tiltalt for korrupsjon i Frankrike tidligere i år. I fjor ble elleve av Teodorins superbiler, deriblant to eksemplarer av Bugatti Veyron, konfiskert i Paris. […]

3. Diktatorsønn fratatt huset sitt « Diktatornytt - 19.08.12

[…] har heller ikke noe egnet transportmiddel til disposisjon når han er på besøk i Paris. I fjor beslagla fransk politi en rekke eksklusive biler som tilhørte den fartsglade diktatorsønnen, blant annet flere ferrarier, porscher og […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: