jump to navigation

Mobutu jr. stiller til valg 08.10.11

Posted by diktatornytt in Mobutu.
Tags: , ,
trackback

Far.

Mobutu Sese Seko Nkuku Ngbendu wa Za Banga var diktator i Kongo (som het Zaire i mesteparten av hans regjeringstid) fra 1965 til 1997. Bare navnet, som betyr «Den allmektige kriger, som på grunn av sin utholdenhet og fleksibilitet vil gå fra seier til seier og etterlater flammer på sin vei», gjør Mobutu til en av Diktatornytts favorittdiktatorer.

Nå ønsker sønnen til Mobutu Sese Seko (som han i korthet vanligvis ble kalt) å gå i sin fars flammende fotspor. 41 år gamle Nzanga Mobutu er en av kandidatene ved presidentvalget i Kongo 28. november.

Nzanga Mobutus hovedsaker i valgkampen er å skape sikkerhet for befolkningen, stoppe voldtektsbølgen i landet og bekjempe korrupsjon. Korrupsjon var utbredt også under pappa Mobutus styre, men junior sier i et intervju med Washington Times at til tross for problemene under farens styre, var mange forhold bedre på den tiden.

Sønn.

«Under president Mobutu hadde vi også problemer, men vi hadde sikkerhet. Ingen tullet med det kongolesiske folket», sier presidentkandidaten.

Mobutu jr. ønsker kanskje også å ta et personlig oppgjør med den sittende presidenten Joseph Kabila, som stiller til gjenvalg. Joseph Kabila er sønnen til opprørslederen Laurent Kabila, som avsatte Mobutu sr. i 1997.

Måtte den beste diktatorsønn vinne.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: