jump to navigation

Diktator forbyr landslaget å forlate landet 22.11.11

Posted by diktatornytt in Afwerki.
Tags: , ,
trackback

Eritrea president Isaias Afwerki nekter fotballandslaget å forlate landet. Årsaken skal være frykt for at spillerne vil hoppe av mens de er i utlandet.

Eritreas fotballspillere klarer ikke holde seg på hjemmebane.

Eritreas fotballandslag har trukket seg fra den regionale CECAFA-turneringen i Tanzania senere denne måneden. Eritrea sier selv at årsaken er økonomiske vanskeligheter, men i Kenya spekuleres det i at den egentlige grunnen er frykt for at spillerne skal hoppe av.

Isaias Afwerki vil ikke miste flere spillere.

14. november spilte Eritrea mot Rwanda i den rwandiske hovedstaden Kigali, en kamp eritreerne tapte 3-1. Mange ble nok overrasket over at alle de 18 spillerne var med på flyet tilbake til Asmara.

Eritreas diktator Isaias Afwerki er kjent for å ikke la sine undersåtter få bevege seg utenfor landets grenser. Idrettsutøvere er blant de få som får lov til å forlate Eritrea og mange benytter sjansen til å la utenlandsbesøket vare lenger enn planlagt.

Etter en turnering i Kenya i 2009 forsvant hele laget på tolv mann. Senere dukket spillerne opp hos FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i Nairobi for å søke asyl. I juli hoppet 13 spillere på Red Sea, Eriteas beste lag, av etter en turnering i Tanznia. Også der fant spillerne veien til UNHCRs kontorer.

I nabolandene spekuleres det også i om grunnen til at Afwerki ikke vil sende landslaget til turneringen i Tanzania, er at de er så elendige til å spille fotball. Noe som ikke er så rart, når egoistiske spiller setter sine egne reisedrømmer høyere enn landslagets beste.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: