jump to navigation

Obiang er Afrikas varde 26.12.11

Posted by diktatornytt in Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.
Tags: ,
trackback

Ekvatorial-Guineas diktator har mottatt den prestisjetunge Sullivan-prisen, en utmerkelse som tidligere er blitt gitt til både Bill Clinton og George W. Bush.

Obiang (midten) mottar prisen som Afrika varde.

President i Ekvatorial-Guinea Teodoro Obiang Nguema Mbasogo har måttet tåle mye kritikk for sin anstrengelser for å bedre forholdene på det afrikanske kontonentet. Da han forsøkte å å gi tre millioner dollar til UNESCO for å dele ut UNESCO-Obiang Nguema Mbasogo International Prize for Research in the Life Sciences, møtte FN-organisasjonen så mye motstand at tildelingen av prisen er suspendert. Sønnen Teodorin Obiangs mange forsøk på å motvirke finanskrisen ved å bruke Ekvatorial-Guineas oljepenger til å få fart på den globale økonomien møter også motbør. Både diktatorsønnens kjøp av uvurdelig kunst og nødvendige fremkomstmidler blir sterkt kritisert.

Heldigvis er det noen som anerkjenner Nguema Mbasogos utrettelig innsats for Afrikas innbyggere. I forrige uke mottok han den anerkjente Sullivan-prisen i den amerikanske hovedstaden Washington, D.C. Diktatoren ble tildelt prisen «Beacon for Africa» – «Afrikas varde». Hope Masters, leder for Leon H. Sullivan-stiftelsen, skrøt av Obiangs lederskap og bidrag til å gjenoppbygge Ekvatorial-Guinea. Diktatorens tidligere innsats for å rive ned den ekvatorialguineanske økonomien, slik at den nå trenger gjenoppbygging, ble ikke nevnt.

«Ekvatorial-Guinea, som et forent land, vet at vi står overfor problemer og utfordringer for å oppnå forbedring og utvikling med støtte fra vennligsinnede land og det internasjonale samfunn,» sa Nguema Mbasogo under prisutdelingen.

Nguema Mbasogo befinner seg i godt selskap. Blant tidligere mottagere av Sullivan-prisen, er de forhenværende amerikanske presidentene Bill Clinton og George W. Bush, Colin Powell, Sør-Afrikas president Jacob Zuma , Tanzanias president Jakaya Kikwete, Rwandas president Paul Kagame og den amerikanske utenriksministeren Hillary Clinton.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: