jump to navigation

En mann av folket 28.12.11

Posted by diktatornytt in Bainimarama.
Tags: , , ,
trackback

Blogger: Frank Bainimarama

«Occupy Wall Street»-bevegelsen brukte slagordet «We are the 99 percent» som en henvisning til de store økonomiske forskjellene mellom de én prosent rikeste i USA og resten.  Men selv med ytringfriheten og mulighetene for lovlige demonstrasjoner som det amerikanske demokratiet kan tilby, er det lite som tyder på at demonstrantene på Wall Street skaper store politiske endringer.

Et diktatur har derimot fordelen av å kunne omgå forsinkende byråkratiske prosesser og konstitusjonelle hindre for gjennomføre raske politiske tiltak. Dette ble nylig demonstrert av statsministeren på Fiji, flaggkommandør Josaia Voreqe Bainimarama (bedre kjent som Frank Bainimarama).

På sin nyopprettede blogg annonserer han at Fiji vil innføre skattelette for 99 prosent av skattebetalerne fra 1. januar 2012. «De 99 prosent har talt, og vi har hørt dem», som diktatoren så elegant skriver. I tillegg vil Bainimarama progressivt øke skattene for alle som tjener over 270 000 dollar i året.

Bainimarama kom til makten under et militærkupp i 2006. På bloggen sin gjentar han tidligere løfter om at det skal holdes valg på Fiji i 2014. Diktatornytt anser faren for at Bainimarama taper valget som relativt liten. Historien viser at populære diktatorer lett kan få 99 prosent av stemmene.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: