jump to navigation

Mswati oppgitt over misunnelige utlendinger 04.01.12

Posted by diktatornytt in Kong Mswati.
Tags: ,
trackback

En av de største plagene ved å være diktatorer er sjalusien fra smålige mennesker som ikke unner andre makt og rikdom. Det har Kong Mswati III av Swaziland får merke det  siste året. Han har måttet tåle kritikk, både fra menneskerettighetsaktivister i utlandet og demokratiforkjempere i hjemlandet.

I romjula slo han tilbake og kalte kritikerne misunnelige mennesker, som ønsker at det skal gå dårlig med Swaziland og at landets økonomi skal kollapse.

«De skøt på oss med pile og bue og kom med alle mulige uttalelser om landet vårt. Jeg er glad for at vi har overlevd så lenge og jeg er tilfreds med enhetsånden vi har vist,» sa kongen i en tale under den tradisjonelle Incwala-seremonien.

Men det var ikke bare utenlandske kritikere som fikk gjennomgå. «Det som virkelig er overraskende, er at noen av disse menneskene er våre egne, som hjelper de som vil begrave landet vårt», sa Mswati med henvisning til opposisjonen i Swaziland.

Utlendinger har selvfølgelig gode grunner til å være misunnelige på den swazilandske diktatoren. Mswati har 13 koner og lever et luksusliv som eneveldig monark. Ifølge magasinet Fortune har kongen en personlig formue på 200 millioner dollar.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: