jump to navigation

Diktator tapte TV-avstemming – fikk resultatet endret 13.01.12

Posted by diktatornytt in Bainimarama.
trackback

Årets person

Fijis statsminister Frank Bainimarama ble så sur da han tapte avstemmingen til «Årets person» at han har beordret to undersøkelser for å finne ut hvordan en så grov feil kunne bli gjort.

TV-seere kunne stemme på «Årets person» med tekstmeldinger og 1. januar ble Fijis forbrukerombud Premila Kumar kåret som vinner. Den prestisjetunge utmerkelsen blir delt ut av TV-kanalen Fiji TV og teleselskapet Vodafone.

Myndighetene på Fiji hevder at TV-selskapet avsluttet avstemmingen én dag for tidlig og ikke tok hensyn til de 1500 stemmene som ble sendt inn 31. desember. Nesten alle stemmene som kom på årets siste dag gikk til flaggkommandør Bainimarama.

Fiji TV har bedt om unnskyldning for feilen og resultatet av avstemmingen er nå endret, slik at Bainimarama rettmessige er kåret til årets person 2011. Men den forsmådde diktatoren er ikke fornøyd. Myndighetene på Fiji har sendt en offisiell klage til landets handelskommisjonen og medietilsyn for å undersøke om TV-kanalen har ført en uetisk praksis.

«Det var ukjent for mange av TV-seerne at Fiji TV stengte avstemmingen 30. desember i stedet for 31. desember. Vi forstår det som at Fiji TV har kommet med en unnskyldning, men vi er bekymret for måten dette ble gjort på i utgangspunktet», uttalte Fijis justisminister Aiyaz Sayed-Khaiyum til FBC Radio.

Med stemmene fra 31. desember fikk Bainimarama 1700 stemmer, mot Kumars 464. På bloggen Fiji Today blir det hevdet at Fiji TV valgte å ikke telle med stemmene fra 31. desember fordi mistenkelig mange av stemmene kom fra nummer som tilhører de militære styrkene. Fra mange av telefonnumrene kom det flere tekstmeldinger med stemmer til diktatoren, som også er øverstkommanderende for Fijis militære styrker.

Reklamer

Kommentarer»

1. Diktator er tiårets mann « Diktatornytt - 28.03.12

[…] liker kåringer, spesielt når de vinner. Ved nyttår ble Fijis diktator Frank Bainimarama kåret til årets person i 2011 på den lille stillehavsøya. Nylig ble sønnen til den avdøde iranske diktatoren shah Reza […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: