jump to navigation

Rocka diktator 19.01.12

Posted by diktatornytt in Kim Jong-un.
Tags: , ,
trackback

Kim Jong-un er på ungdommens side. Men han vil få problemer med militæret, spår storebror.

Kim Jong-un viser sin musikalske side.

Nord-Koreas nye leder Kim Jong-un er med sine 28 (eller kanskje 29) verdens yngste sittende diktator. Derfor er det ikke overraskende at den ferske statslederen viser en litt mer ungdommelig stil enn sin far og forgjenger Kom Jong-il.

Under et besøk på en militærbase i Pyongyang poserte den unge diktatoren med en gitar. Hvor god Jong-un er til å spille vites ikke , men Diktatornytt antar at han er en gudbenådet musiker, som med alt annet han beskjeftiger seg med. Faren hans skal dessuten ha vært en stor fan av den britiske gitaristen Eric Clapton. I fjor ble Jong-uns bror Kim Jong-chol observert på en Clapton-konsert i Singapore.

Kim Jong-nam advarer mot militæret.

Samtidig som Jong-un tar fatt på den vanskelig oppgaven å lede Nord-Korea, blir han motarbeidet av en annen av sine brødre. Kim Jong-nam, som har levd de siste årene i eksil i Kina, har fortalt en japansk forfatter at lillebror Jong-un bare er en symbolfigur eliten bruker for å klamre seg til makten.

De militære styrkene har fått så mye makt i Nord-Korea at de trolig vil gripe inn, mener Jong-nam. «Faren min styrte landet medstøtte fra militæret, men militærets makt er blitt for stor», har han fortalt forfatteren Yoji Gomi.

Kim Jong-nam ble lenge sett på som den mest sannsynlige etterfølgeren til Kim Jong-il, men etter hvert ble fortrengt til fordel for Jong-un. I 2001 ble Jong-nam utvist fra Japanda han forsøkte å komme inn i landet på et falskt dominikansk pass. Siden har han kommet med surmaget kritikk av det nordkoreanske regimet fra sitt liv i eksil.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: