jump to navigation

Diktator vil styre i en milliard år 27.01.12

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
trackback

Gambias president vil sitte ved makten i en milliard år. Bare ikke kall han diktator.

Yahya Jammeh har vært president i Gambia i 18 år, men det er åpenbart ikke lenge nok. Den gambiske diktatoren, som startet sin fjerde presidentperiode tidligere denne måneden, ser ikke bort fra at han kommer til å være statsleder i en milliard år.

«Jeg vil levere til det gambiske folket, og hvis jeg må styre dette landet i en milliard år, vil jeg gjøre det, om det er Allahs vilje», sa Jammeh i et intervju med BBC i desember.

Den populære diktatoren fikk 72 prosent av stemmene ved presidentvalget i november. Selv etter nesten to tiår ved makten, mener Jammeh at han har mer å bidra med for landet sitt. I en tale under innsettelsen som president 19. januar lovet han å gjøre Gambia til en økonomisk supermakt og å sparke late arbeidere.

«Du kan ikke være på kontoret hver dag uten å gjøre noen ting og overlate arbeidet til noen få, og samtidig forvente å få betalt. Dette må stoppe. Enten jobber du eller så du drar din vei eller ender opp i fengsel», sa Jammeh i talen.

Det er åpenbart en ganske stor del av den gambiske arbeidsstokken som ikke gjør en skikkelig innsats.

«Jeg skal fjerne nesten 82 prosent av arbeidsstyrken i løpet av de neste fem årene hvis de ikke endrer innstilling», advarte presidenten.

Jammeh forklarte ikke hvor han fikk tallet 82 prosent fra, men Diktatornytt antar at Gambias statistiske sentralbyrå har god oversikt over effektiviteten til landets arbeidere.

Jammeh kom til makten i Gambia som ved et militærkupp i 1994. Da var han bare 29 år gammel. Til tross for Jammehs popularitet, prøver enkelte av Gambias innbyggere å stikke kjepper i hjulene for den visjonære presidenten. Amadou Janneh, en tidligere minister i Jammehs regjering, ble nylig dømt til livstid i fengsel for landsforræderi.

Jannehs forbrytelse var å trykke t-skjorter med påskriften «Coalition for Change The Gambia; End Dictatorship Now» på forsiden og «Freedom» på ryggen. Janneh var informasjonsminister i 2005-2006 og har også amerikansk statsborgerskap. Tre andre personer ble dømt til kortere fengselsstraffer.

Mediene bidrar også til å undergrave diktatorens posisjon. I forbindelse med valget i høst, tok Jammeh et kraftig oppgjør med Gambias svikefulle journalister og anklaget dem for å hate landet sitt.

«Jeg har ikke noen opposisjon. De vi har, er folk som hater landet, og jeg vil ikke arbeide med dem», uttalte presidenten.

Jammeh tok også til motmæle mot den urimelige kritikken han har fått for manglende pressefrihet i Gambia.

«Journalistene er mindre enn én prosent av befolkningen, og hvis noen forventer at jeg tillater at én prosent av befolkningen ødelegger 99 prosent av befolkningen, er de på feil sted.»

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: