jump to navigation

Knusende valgseier for Berdymukhamedov 13.02.12

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
trackback

Turkmenistans president ble hyllet av motkandidatene under valgkampen.

Turkmenistans diktator Gurbanguly Berdymukhamedov vant en overbevisende seier søndagens presidentvalg. Ifølge valgfunksjonærer fikk den sittende presidenten 97 prosent av stemmene. Valgdeltakelsen var på hele 96 prosent.

Washinton Post skriver at en sang som hyller «beskytteren», som presidenten blir kalt, ble spilt for velgerne ved et valglokale. Berdymukhamedov har den sist tiden blitt omtalt som Arkadag i statlige medier. Arkadag betyr «beskytteren».

Syv andre kandidater stilte til valg, men ingen hadde noen sjanse mot den populære despoten. En statlig TV-kanal erklærte at valget var «det beste beviset på at den demokratiske prosessen ikke kan stoppes».

Det virket ikke som om utfordrerne hadde noe reelt ønske om å overta den for dagens diktator. Alle de andre presidentkandidatene har brukt valgkampen til å hylle 54 år gamle Berdymukhamedov og ingen av dem har oppfordret velgerne til å stemme på seg. På valgmøtene har de holdt apeller forann store plakater av presidenten.

Berdymukhamedov kom til makten i Turkmenistan da forgjengeren Saparmurat Niyazov døde i desember 2006. I 2007 vant han presidentvalget med 89 prosent av stemmene. Siden den gang har åpenbart støtten han har i befolkningen økt ytterligere.

Diktatornytt gratulerer Berdymukhamedov med seieren.

Reklamer

Kommentarer»

1. Diktator sparker minister som er dårlig far « Diktatornytt - 25.04.12

[…] presidenten, ble nummer to i valget med 1,2 prosent av stemmene. Berdymukhamedov surfet inn til en overlegen valgseier med 97 prosent av stemmene. Lik dette:LikeBli den første til å like denne […]

2. Frekkheter forbudt | Diktatornytt - 02.06.16

[…] Diktatorer har en mer praktisk tilnærming til valgkamp. Det enkleste er selvfølgelig å avskaffe valgkampen fullstendig. Dette har president Gurbanguly Berdymukhamedov gjort med stort hell i Turkmenistan. Under presidentvalget i 2012 var alle kandidatene enige om at den sittende presidenten var best skikket til å fortsette som pres…. […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: