jump to navigation

Mugabe feiret med krokodillekake 01.03.12

Posted by diktatornytt in Mugabe.
Tags: , ,
trackback

Fødselsdagen til Robert Mugabe ble feiret med 88-kilos kake og angrep på homofile. En vitsemaker som forsøkte å ødelegge festen ble arrestert.

Kamerat Bob koste seg med kake på bursdagsfesten.

Zimbabwes president Robert Mugabe fylte 88 år 21. februar og som vanlig ble det ikke spart på noe da fødselsdagen skulle feires i byen Mutare, øst i landet. Hedersgjesten ble beæret med to krokodilleformedet kaker. Krokodillen representerer gushungo-klanen, som Mugabes tilhører.

Det ble også servert en enorm iskake, en kake som fremstilte Viktoriafallene og en kake formet etter det lokale landskapet, som veide 88 kilo, en kilo for hvert år av Mugabes liv.

Kamerat Bob ble fløyet til Mutare med helikopter på lørdag og kjørt i limousin til en fullstappet fotballstadion. Mer enn 20 000 zimbabwere skal ha deltatt på feiringen, som inkluderte konserter, en fotballturnering og en missekonkurranse. Festen skal ha kostet mer enn fem millioner kroner.

To av kakene var formet som krokodiller, symbolet til Mugabes klan.

Den statlige kringkasteren Zimbabwe Broadcast Corporation hadde dette å si om de overdådige bakverkene:

«Feiringen i Mutare viste landets ypperste konditorer gjøre sitt beste for å uttrykke hvor mye de setter pris på nasjonalikonet, president Robert Mugabe, gjennom fantastiske kaker. Selv om hovedfokuset var på mannen som fylte 88, var det ingen som kunne gå glipp av de fem enorme kakene som tårnet over bordet. To av kakene fremstilte kamerat Mugabes gushungo-totem, krokodillen. En tredje kake var en utrolig fremstilling av det østlige høylandet, med sine rike mineralressurser, Pungwe-elven, bosettinger, så vel som flora og fauna.»

Mugabe holdt også en timelang tv-overført tale, der han gikk til angrep på homofile og Storbritannia statsminister David Cameron. Mugabe har tidligere uttalt at homofile er verre enn hunder og griser.

«Du, David Cameron, antyder du at du ikke vet det, eller er det en form for galskap eller del av den europeiske kulturen?» sa bursdagsbarnet i talen.

Ha la til at homofile aldri vil få rettigheter i Zimbabwe.

«I avisene deres er det en av mine synder. At jeg kalte homofile verre enn griser og hunder, fordi griser vet at de er hankjønn og hunkjønn. Jeg vil ikke engang kalle han en hund, fordi min egen hund vil klage. Det står til og med i Bibelen at du skaper gjennom giftemål. Det er slik vi blir født, så vi avviser ditt syn og til helvete med deg!» poengterte den feststemte diktatoren.

Men ikke alle i Mutare var i feststemning. Mashinga Jazi, en lokal snekker, ble arrestert for å slenge med leppa ombursdagsbarnet. «Klarte Mugabe å blåse opp alle de ballongene eller fikk han hjelp, og hvor fikk han styrken fra?» skal snekkeren ha uttalt ifølge politiet. Jazi fikk en kausjon på 20 dollar etter et fengslingsmøte mandag.

Mugabe koste seg på festen, som skal ha kostet over fem milloner kroner.

Fem gigantiske kaker, laget av Zimbabwes fremste konditorer, sørget for at ingen gikk sultne hjem fra festen.

Reklamer

Kommentarer»

1. Mugabe fyller 90 | Diktatornytt - 21.02.14

[…] er ikke detaljene om festen kjent, men basert på tidligere erfaringer, kan gjestene vente kaker i kreative fasonger og storslått […]

2. Elefanter på Mugabes bursdagsmeny | Diktatornytt - 21.02.15

[…] Det spares ikke på noe når Zimbabwes diktator Robert Mugabe fyller år. I fjor fikk den store lederen en stol besatt med gull og diamanter i gave av sine beundrere. Da han fylte 89 år for to år siden, ble 89 kyr slaktet for anledningen. På 88-årsdagen ble han servert en kake formet som en krokodille. […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: