jump to navigation

Berdymukhamedovs første statue 12.03.12

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , , ,
trackback

Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov har i de første årene av sin regjeringstid vist seg litt mindre forfengelig enn sin forgjenger Saparmurat Turkmenbashy Niyazov. Turkmenbashy oppkalte gater, bygg og byer etter seg selv, innførte sin egen bok på skolepensum og satte opp forgylte statuer av seg selv over hele landet.

I de siste har Berdymukhadov begynt å få fart på sin egen personkult. Han har tatt kallenavnet Arkadag («Beskytter»), gitt ut bøker og stadig flere offentlige bygg og plasser prydes med den elskede diktatorens navn.

Etter fem år som president har endelig den første statuen av Berdymukhamedov dukket opp i hovedstaden Ashgabat. Statuen, som ble avduket under en blomsterutstilling på Ashgabat kunstmuseum, viser presidenten til hest i tradisjonell høvdingdrakt og med en due ved sin høyre arm. Duer bringer lykke i turkmensk kultur. På duen er det inskribert et dikt dedikert til Berdymukhamedov med tittelen Min hvite due.

Fikk hilsen fra verdensrommet

Berdymukhamedov ble nylig gjenvalgt som president med 97 prosent av stemmene. Etter valget kom det gratulasjonene strømmende fra inn- og utland. Diktatoren fikk til og med en telefon fra verdensrommet. Den turkmenskfødte russiske kosmonauten Oleg Kononenko ringte fra den internasjonale romstasjonen for å gratulere Berdymokhamedov med seieren.

«Det har alltid vært viktig for meg personlig å vite hva som skjer i et land, som for meg er mitt hjemland – Turkmenistan», sa Kononenko i en videomelding som ble vist på statlig turkmensk TV.

Reklamer

Kommentarer»

1. Diktator sier nei til svarte biler | Diktatornytt - 28.01.15

[…] opp gullstatuer av seg selv rundt omkring i landet, var den første statuen av Berdymukhamedov laget av hvit marmor. Presidenten kler seg ofte i hvitt, og nylig begynte han å bruke en kortesje av hvite limousiner […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: