jump to navigation

Ørkendiktator vil ha ishockeyliga 11.04.12

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
trackback

Turkmenistans president satser på vintersport.

Skøytearenaen i Ashgabat.

Turkmenistans president Gurbanguly Berdimukhademov er en mann som er glad i sport. Nylig deltok han landets første billøp. Ikke bare hoppet han spontant inn i løpet da arrangørene inviterte han til å delta. Den fartsglade diktatoren klinte til og vant fartsprøvene.

En sportslig president.

Nå vil Berdymukhademov bringe en ny sport til Turkmenstan. Avisen Neitralny Turkmenistan skriver at Berdimukhademov har beordret opprettelsen av en ishockeyliga, med deltagere fra offentlige etatet og statlige bedrifter. Politiet er allerede i gang med å bygge opp et lag.

Berdimukhamedov sier til den turkmenske avisen at det er «nødvendig å skape effektive materielle insentiver for idrettsfolk som kan vinne førsteplasser i de olympiske leker og andre internasjonale konkurranser.»

Siden Turkmenistan er et land som stort sett består av ørken der temperaturen ofte kommer opp i 50 varmegrader, kan det virke litt rart å starte en vintersportsliga. Men Berdimukhademov vet råd. Land er rikt på naturgass og bruker petroleumsinntektene på å bygge innendørs skøytebaner.

Turkmenistans forrige diktator Saparmurat Niyazov beordret oppføringen av et ispalass utenfor hovedstaden Ashgabat. Skøytehallen ble ferdig i 2006 og er tilpasset kunstløp, ishockey og skøyteoppvisninger. Arenaen har plass til 1000 tilskuere.

Turkmenistans første ishockeyturnering ble arrangert i mars under den offisielle uken for helse og lykke.

Reklamer

Kommentarer»

1. Berdymukhamedov misfornøyd med OL « Diktatornytt - 23.08.12

[…] har tidligere vist stor interesse for ishockey. Tidligere i år beordret han opprettelsen av en ishockeyliga, noe som er ganske ambisiøst i et land som består av 90 prosent ørken og temperaturer opp mot 50 […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: