jump to navigation

Diktatorens tale 19.04.12

Posted by diktatornytt in Kim Jong-un.
Tags: ,
trackback

Det var mange forventninger til Den demokratiske folkerepublikken Koreas ferske leder Kim Jong-uns første offentlige tale. Søndag 15. april, på hundreårsdagen for bestefaren Kim Il-sungs fødselsdag, snakket Jong-un til tusenvis av mennesker på Kim Il-sung-plassen i Pyongyang.

Nå er den 20 minutter lange talen oversatt til engelsk og publisert på nettet av North Korea Tech. Mange har lurt på hvilken politisk retning den unge statslederen vil ta. Noen mente at Jong-un kanskje ville føre en mindre aggressiv sikerhetspolitisk linje enn sin far og forgjenger Kim Jong-il. Diktatornytt kan berolige sine lesere med at ikke noe i talen tyder på en nedtoning av krigsretorikken.

Jong-un hyllet de militære styrkenes historiske seiere og bidrag til utviklingen i Den demokratiske folkerepublikken. Han forsikret folkemengden om at Nord-Korea vil fortsette sin vellykkede «militæret først»-politikk, der oppbygging av de militære styrkene får førsteprioritet, på bekostning av økonomisk utvikling og økt levestandard.

«For at vi skal for evig hylle verdigheten til militæret-først og oppnå å skape en mektig sosialistisk stat, må vi for det første, andre og tredje styrke folkets hær på alle måter,» sa en inspirerende Jong-un til den ekstatiske folkemassen.

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: