jump to navigation

Diktator sparker minister som er dårlig far 25.04.12

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
trackback

Turkmensk regjeringsmedlem må gå etter at sønnen var involvert i en trafikkulykke.

Misfornøyd diktator rydder opp.

Som minister er du et eksempel til etterfølgelse for hele nasjonen, ikke bare i offentlige sammenhenger, men også som privatperson. I Turkmenistan, som er på vei inn i en æra av høyeste lykke, stilles det naturlig nok ekstra høye krav til regjeringsmedlemmer og embedsmenn, også på hjemmebane. Derfor er det viktig at president Gurbanguly Berdymukhamedov tar affære når hans undersåtter ikke lever opp til forventningene.

Den turkmenske diktatoren har nylig sparket landets energi- og industriminister Yarmukhammet Orazgulyev fordi sønnen hans var involvert i en trafikkulykke.

«Noen embedsmenn bruker ikke nok tid på oppdragelsen av barna sine, i en tid når autoriteten til en embedsmann i stor grad avhenger av oppdragelsen barna hans får og hvordan de oppfører seg i samfunnet. Dårlig oppdratte barn kommer som regel i ubehagelige og tragiske situasjoner, som denne trafikkulykken, som var forårsaket av barna til høytstående embedsmenn og hadde alvorlige konsekvenser», sa Berdymukhamedov under et regjeringsmøte som ble vist på turkmensk TV.

På møtet ba Orazgulyev presidenten om tilgivelse for ikke å ha «inspirert medlemmene av min familie med Beskytterens lære og instruksjoner». Berdymukhamedov omtales i Turkmenistan som Arkadag, som betyr «beskytter». Den avsatte ministeren lovet å ta hvilken som helst stilling presidenten tilbød han.

Flere andre barn av høytstående turkmenske embedsmenn var involvert i ulykken. De involverte ungdommene studerte på Turkmenistan polytekniske institutt. Sjefen for instituttetble også sparket, mens utdanningsministeren og nnes rådgiver fikk advarsler.

Den avsatte ministeren var en av syv kandidater som stilte mot Berdymukhamedov i Turkmenistans presidentvalg i februar. Orazgulyev, som brukte mesteparten av valgkampen til å hylle den sittende presidenten, ble nummer to i valget med 1,2 prosent av stemmene. Berdymukhamedov surfet inn til en overlegen valgseier med 97 prosent av stemmene.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: