jump to navigation

Kong Mswati fikk nytt fly 26.04.12

Posted by diktatornytt in Kong Mswati.
trackback

Afrikas siste eneveldige monark fikk jetfly, spådom og stereoanlegg i fødselsdagsgave.

Kong Mswati er en av verdens 15 rikeste monarker.

Kong Mswati III av Swaziland fylte 44 år 19. april og selvfølgelig ble dette feiret med en svær fest, slik en eneveldig konge fortjener.

Mswati fikk en rekke gaver fra gjestene, men presangen som vakte mest oppsikt er et McDonnell Douglas DC-9 jetfly, som kongen og hans 13 koner (Diktatornytt er ikke sikker på om tallet er oppdatert, siden kongen stadig gifter seg og konene hans har en tendens til å rømme) kan bruke når de er på reise.

Dette flyet fikk kongen av anonyme venner og utviklingspartnere.

Kongehuset opplyser at flyet er en gave fra anonyme «utviklingspartnere og venner av kongen». «Det er vanlig i denne delen av verden å ikke ønske å bli nevnt når man gir gaver», forteller en talsmann for kongehuset til BBC.

Ifølge magasinet Forbes er kong Mswati en av verdens 15 rikeste monarker, med en formue på 100 millioner dollar.

Kongen fikk en rekke andre fine gaver. Spesielt glad ble han nok for presangen fra datteren, prinsesse Sikhanyiso. Prinsessen, som har forsøkt seg påp en karriere som musiker, opptrådte med to sanger på festen. Den ene var en spådom tilegnet kongen.

Spådommen sier «Utolibusa lelive, ulibuse kahle, uliphatse kahle, ulicondzise», som kan oversettes med «Du vil styre dette landet, du vil styre det bra, du vil ta godt vare på det, du vil fikse det».

Prinsesse Sikhanyiso er lærer, pastor, evangelist, profet og apostel.

For de som tviler på prinsessens spådomsevner, kan Diktatornytt opplyse om at hun er utnevnt til lærer, pastor, evangelist, profet og apostel av pastor Joe Rivera fra Puerto Rico.

Sikhanyiso fremførte også en sang sammen med den sørafrikanske rapperen Zuluboy. Dessverre misforsto mange av gjestene og trodde at det var denne sangen som inneholdt prinsessens spådom. Det er kanskje ikke så rart at enkelte ble forferdet da de hørte tekstlinjen «Kom sammen og fortell de som ikke har hørt det at krig vil komme» og trodde prinsessen varslet om en forestående krig.

For å berolige tilhørerne har Sikhanyiso kommet med en offentlig unnskyldning, der hun beklager at hun ble misforstått.

Kong Mswati fikk et stereoanlegg av mamma.

«Jeg har ikke gjort noe galt, men jeg føler at jeg må unnskylde til nasjonen fordi jeg er blitt misforstaått på denne måten. Jeg sa aldri at krig kommer til Swaziland. Jeg respekterer livet så mye, jeg ville aldri ønsket krig»,sa prinsessen til avisen Times of Swaziland.

Av sin mor, dronning Ntombi, fikk Mswati et stereoanlegg, mens forretningsmannen Justice Nxumalo ga kongen flere lekre tepper, skriver The Swazi Observer.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: