jump to navigation

Frihet er uutholdelig, sier Lukashenko 09.05.12

Posted by diktatornytt in Lukasjenko.
trackback

Frihet? Dere klarer dere best uten.

Hviterusslands befolkning er ikke klar for frihet, mener president Aleksandr Lukashenko.

8. mai holdt den hviterussiske diktatoren sin årlige tale til parlamentet. Der gjorde han det klart at kritikk og sanksjoner fra Vesten ikke vil knekke det stolte hviterussiske folket. I stedet inviterte han til respektfull dialog.

«La oss være venner og snakke sammen. Dialog er den eneste måten vi kan klare det på. Det finnes ikke andre metoder,» slo Lukashenko fast.

Ifølge Lukashenko er det noen land som «tror de har rett til å fortelle oss hvordan vi skal leve og utvikle oss.» Dette kan selvfølgelig ikke Hviterussland godta.

«Slike holdninger er dømt til å feile. Jeg vil gjerne fortelle europerne og amerikanerne: Det er umulig å knekke oss. Hviterussere kan ikke knekkes. Vi kan begraves og dere kan gjøre hva dere vil med landet vårt. Men å knekke oss, holde oss nede med knærne og støvlene mot halsen vår er fåfengt,» sa den folkekjære diktatoren i talen.

Lukashenko gjorde det også klart at Hviterusslands befolkning ikke kan regne med et friere samfunn med det første. Dette er til deres eget beste.

«De som er de mest aktive forkjemperne for frihet er de som minst trolig er klare for denne friheten,» uttalte han.

Heldigvis har den hviterussiske befolkningen president Lukashenko til å ta vare på dem til de en gang er klare for ansvaret friheten gir. For å understreke poenget, siterte diktatoren den russiske forfatteren Fjodor Dostojevskij.

«‘Det er ingenting som er så uutholdelig som frihet.’ Den store forfatteren hadde rett. Når en person mottar frihet, forstår han at han har den tyngste børen på sine skuldre. Frihet betyr ansvar, en person må ta sine egne avgjørelser og er ansvarlig for dem,» sa diktatoren.

Diktatornytt kunne ikke sagt det bedre selv.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: