jump to navigation

Museveni skylder på prestene 15.05.12

Posted by diktatornytt in Museveni.
Tags: , ,
trackback

Ugandas diktator gir prestene skylden for narkotikabruk, prostitusjon og korrupsjon.

Ser fremover: Diktator Yoweri Museveni vil sitte ved makten i åtte år til.

Ugandas president Yoweri Museveni vil gå av når han fyller 75 år. Det sa den 67 år gamle diktatoren i et intervju på det ugandiske talkshowet NTV. Museveni, som kom til makten i 1986, er en av verdens lengst regjerende statsledere.

«Jeg tror det en vitenskapelig tanke at etter en alder av 75 år, har man ikke like mye energi som tidligere. Jeg vet at det er statsledere som er eldre enn 75 år, men jeg tror at hvis du vil ha veldig aktive ledere, er det bra å ha de som er yngre enn 75,» sa Museveni i intervjuet.

I 1988 fikk Museveni mye omtale for beskylde sine afrikanske kollegaer for å holde på makten for lenge. «Problemet med Afrika generelt og Uganda spesielt er ikke folket , men ledere som sitter for lenge ved makten,» utalte han den gangen.

Heldigvis har han kommet på bedre tanker. I februar i år sa han: «Noen mennesker tror at å regjere lenge er dårlig. Men jo lenger du sitter ved makten, jo mer lærer du. Nå er jeg en ekspert i å styre.»

Flere religiøse ledere i Uganda har oppfordret Museveni til å trekke seg når presidentperioden  hans går ut i 2016. I intervjuet med NTV, slo den ugandiske diktatoren hardt tilbake.

«Det er ikke de religiøse ledernes sak. De har en jobb å gjøre — å spre Guds ord. Og når man ser hva som skjer, tror jeg ikke de gjør en særlig god jobb, fordi det er unge mennesker som bruker narkotika, prostituerer seg og selv korrupsjonen de snakker om starter i hjemmet og i familien. Så de burde bruke litt mer tid på å spre evangeliene,» understreket diktatoren.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: