jump to navigation

Diktaturer dropper «The Dictator» 08.06.12

Posted by diktatornytt in Emomali Rahmon, Nazarbajev.
Tags: , , ,
trackback

Upopulær i diktatorkretser.

Sacha Baron Cohens nye film The Dictator  burde være midt i blinken for de fleste despoter. Det sosialrealistiske dramaet viser hvordan en utskjelt og forfulgt diktator møter og overvinner en rekke politiske og personlige utfordringer.

Flere sentralasiatiske diktaturer har imidlertid vist seg å ikke være spesielt begistret for Cohens film. Men det er selvfølgelig ikke fordi lederne i disse landene blir fornærmet av Cohens diktatorskikkelse. Neida, det er helt andre årsaker til at filmen ikke blir vist.

Tadsjikistan bestemte seg for å la være å vise den, ikke fordi den handler om autoritære ledere som landets president Emomali Rahmon, men fordi filmen ikke passer den tadsjikiste mentaliteten. «Det er galt å sammenlikne oss med Kazakhstan, Usbekistan og med andre land. Det er feil fordi vi har en annen mentalitet. Vi kommer ikke til å gi The Dictator premiere av slike hensyn», sier Daler Davlatov fra det tadsjikiske distribusjonsselskapet Tantana.

Davlatov mener at Men in Black 3 vil være mer populær å vise i Tadsjikistan. En annen talsperson for Tantana sier at The Dictator ikke er passende for personer under 18 år, og derfor er det like greit å ikke vise den.

Kasakhstan viste filmen i to uker, før den ble tatt av programmet. Det ble ikke oppgitt noen grunn, men det kasakhstanske filmpublikummet er kanskje fortsatt sure på Cohen etter filmen Borat, der han spilte kasakhstaneren Borat.

The Dictator blir heller ikke vist på kinoer i Turkmenistan, men der vises ingen Hollywoodfilmer for tiden. De eneste utenlandske filmene turkmenere liker, kommer fra India. Hviterussland har også valgt å skåne innbyggerne for Cohens film.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: