jump to navigation

Nazarbayev i familietrøbbel 21.06.12

Posted by diktatornytt in Nazarbajev.
trackback

Eksnevøen til Kasakhstans president har stjålet stefarens millionleilighet og svindlet seg inn på Colombia University.

Daniyar Nazarbayev med kjæresten Nooryana Najwa, som er datteren til Malaysias statsminister.

Bolat Nazarbayev, broren til den kasakhstanske diktatoren Nursultan Nazarbayev, har problemer om dagen. Han hevder at ekskona Maira Kesikbayeva og hennes sønn Daniyar Nazarbayev har stjålet en luksusleilighet til 20 millioner dollar i New York og går til sak for å få den tilbake. Daniyar skal også forfalsket vitnemålet sitt for å komme inn på det prestisjetunge Colombia University i New York.

Bolat føler seg lurt.

Bolat giftet seg med Mairi i 2001, men ekteskapet ble annullert i 2011, etter at diktatorbroren fant ut at hun hadde flere dekknavn og var etterlyst av Interpol, blant annet for kidnapping og utpressing. Sønnen hennes skiftet etternavn fra Kesikbayev til Nazarbayev da moren giften seg.

Bolat hevder at Daniyar gikk på videregående skole i Sveits, men aldri tok eksamen. I stedet brukte han sin nye etternavn og forfalsket et kaskhstansk vitnemål for å komme inn på Colombia.

I 2008 hadde Bolat lyst på en leilighet i New York og ba Daniyar ta seg av kjøpet. Leiligheten er en omgjort suite i det historiske Plaza Hotel på Manhattan. Daniyar skulle kjøpe den i Bolats navn, men registrerte den på moren i stedet. Senere kjøpte han leiligheten av henne for én dollar.

Maira bor nå i den fjonge New York-boligen, mens sønnen er forsvunnet. Det spekuleres i at han har reist til Malaysia med sin nye kjæreste, datteren til Malaysias statsminister.

Sikkerhetsrisiko

Bolat har også eiendomsproblemer i Miami. Diktatorbroren kjøpte en leilighet for 1.2 millioner dollar i 2007, men mener selgeren har løyet om balkongen. Ifølge Bolat hevdet selgeren at balkongen var uten innsyn, men i søksmålet skriver han at den ikke er privat i det hele tatt, noe som er alvorlig av sikkerhetshensyn. Derfor vil Bolat ha pengene tilbake.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: