jump to navigation

Aliyev er immun 23.06.12

Posted by diktatornytt in Aliyev.
Tags: ,
trackback

Ilham tar sine forholdsregler.

Som diktator er det ditt privilegium å kunne legge deg opp en liten formue. Noe skal du ha igjen for å slite dag ut og dag inn i folkets tjeneste. Dessverre er det alltid noen som ikke unner andre suksess og forsøker å stikke kjepper i hjulene for deg.

Heldigvis finnes det løsninger. Etter en rekke avsløringer om at Aserbajdsjans president Ilham Aliyev og hans familie kontrollerer store deler av landets gruvedrift, telekommunikasjonsselskaper og entreprenørvirksomhet, slår diktatoren tilbake.

Landets parlament vedtok nylig lover som gir Aliyev og hans kone immunitet mot straffeforfølgelse av forbrytelser som blir begått mens Aliyev sitter ved makten. De vedtok også en lov som forbyr media å offentliggjøre informasjon om forretningsvirksomhet uten at personene som omtales i saken samtykker.

Journalister og menneskerettighetsaktivister har kritisert de nye lovene, men det har de ingen grunn til. «Journalister burde være fornøyd med informasjonen de får fra selskapenes eiere. Ellers kan offentliggjøring av informasjon skape økonomiske problemer for forretningsvirksomheten», sier Fezail Agamali, lederen for det regjeringsvennlige partiet Ana Vatan, til Radio Free Europe.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: