jump to navigation

Diktatur er umulig i Hviterussland, sier Lukasjenko 25.06.12

Posted by diktatornytt in Lukasjenko.
trackback

Hviterusslands president reddet landet fra økonomisk kollaps.

Dro Hviterussland opp av myra.

Mange omtaler Hviterussland som Europas siste diktatur og til tider kan det se ut som påstanden blir bekreftet av regimet i Minsk. Landets president Alexandr Lukasjenko var ikke langt fra å innrømme at han er diktator da han hevdet at det er bedre å være diktator enn homo i tidligere i år. Nå har han derimot slått fast at han ikke er diktator. Det er nemlig umulig for Hviterussland å være et diktatur.

Lukasjenko kom med den oppsiktsvekkende uttalelse da han snakket til en gruppe unge statsvitere under åpningen av det nye «Museet for den hviterussiske staten» 22. juni. Presidenten sa at mye er gjort siden Hviterussland ble uavhengig, men mye står ennå foran dem. Han understreket at det i Hviterussland ikke finnes ressurser til å bli en diktaturstat.

«For å bli dette, er det nødvendig å ha ressurser, som var tilfelle under Stalin, Brezjnev og Khrusjtsjov. Dette var et land med makt, ressurser. Hos oss er dette umulig. Dersom vi har noen slike elementer av diktatur, blir vi bare slettet fra jordens overflate,» sa Lukasjenko til forsamlingen.

Presidenten skrøt av hvordan Hviterussland hadde klart å bli en selvstendig stat, til tross for stort press utenfra. Han fortalte også om den økonomiske kollapsen på 1990-tallet, som forårsaket høy arbeidsledighet og utbredt fattigdom.

«Vi balanserte på kanten av katastrofe. Gud kunne ha hulpet oss. Vi så etter en utvei, inkludert det politiske. Jeg husker den tiden da vi laget grunnloven og introduserte presidentposten – den begrensede presidenten som mange grupper ville ha, inkludert eliten. Alle ville ha en svak president,» sa Lukasjenko.

Men Hviterussland trengte ikke Gud. De hadde noe bedre.

«Heldigvis var jeg president på den tiden, da vi dro landet opp av myra,» slo den beskjedne statslederen fast.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: