jump to navigation

Lukashenkos olympiske motto 24.07.12

Posted by diktatornytt in Lukasjenko.
Tags: , ,
trackback

Det viktigste er ikke å delta, men å vinne.

En vinner.

Alle vet at det olympiske mottoet «det viktigste er ikke å vinne, men å delta» er en stor bløff. Selvfølgelig deltar utøverne i de olympiske leker for å vinne. Ingen husker hvem som ble sist i trampolinehopp for menn i Beijing i 2008, men alle vet at det var Lu Chunlong fra Kina som stakk med gullmedaljen.

Heldigvis finnes det diktatorer som har baller nok til å si høyt det alle egentlig mener. Hviterusslands president Alexandr Lukashenko har gjort det klart at for de hviterussiske OL-deltagerne er det er gullmedaljer de kjemper for.

«Mennesker forbereder seg til Olympiaden og samler alle ressursene de har. Derfor er det bare seier som teller. Det viktigste er ikke å delta, men å vinne. Dette er mitt mandat til dere på vegne at det hviterussiske folket,» sa Lukashenko til landets OL-utøvere 10. juli.

Diktatoren understreket at å vinne «demonstrerer statens suksess». Heder, ære og presidentens gjestfrihet venter de seirende atletene. «Staten vil gjøre alt for dere. Vinn disse medaljene og alle dørene i landet, inkludert presidentens, vil være åpne for dere,» sa presidenten.

Lukashenko gjentok budskapet i en tale til ansatte i kunstgjødselprodusenten Belaruskali, hviterusslands mest innbringende selskap: «Det viktigste for oss er ikke å delta, men å vinne. Jo flere medaljer, jo bedre.»

For å styrke motivasjonen til de hviterussiske OL-deltagerne, har Lukashenko lovet 150 000 dollar til hver av de hviterussiske gullmedaljevinnerne.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: